Alice in Wonderland!

‘Be Alice in Wonderland! Kijk om je heen, neem alles wat je ruikt, hoort en ziet op!’ Ik, de jeugdverbinder, was met verschillende Jimmy’s in gesprek over mijn opdracht. Mijn brede opdracht, waarmee ik zoveel kanten op kon. Ik ben mede door deze woorden met veel plezier op ontdekkingstocht gegaan.

wordle optie 1Van begin januari tot midden maart heb ik me als jeugdverbinder georiënteerd op jongerenparticipatie, in rapporten, literatuur, in Nijmegen en de rest van het land. Verder ben ik in gesprek gegaan met jongeren, ambtenaren en professionals en heb ik tijdens mijn ontdekfase verschillende activiteiten bezocht. Ik was onder andere aanwezig bij de opening van het jongerencentrum in Lent, de presentatie van de ExpEx (ervaringsdeskundigen in de jeugdzorg) van Spectrum, de Good Practice Day van Tandem Welzijn en meerdere inlopen van het jongerencentrum in Neerbosch Oost.

In de opdracht van de jeugdverbinder wordt gesproken over het betrekken van jongeren, maar ook over het betrekken van ‘de jeugd’ en hun ouders. In overleg met Jimmy’s en beleidsadviseur Marjo Scheffer heb ik besloten dat ik me in eerste instantie vooral op jongeren (12+) en minder op kinderen en ouders richt. Daarnaast ben ik binnen de gemeente in gesprek gegaan met beleidsadviseurs van Maatschappelijke Ontwikkeling, die direct bezig zijn met thema’s rondom jongeren, en met de wijkmanagers en projectleiders van de afdeling Wijkmanagement. De wijkmanagers en projectleiders staan relatief gezien dicht bij de jongeren in de wijken en via het jongerenwerk zijn ze ook bezig zijn met jongerenparticipatie. Daarom is dit een afdeling waar ik als jeugdverbinder erg benieuwd naar ben.

Indien mijn contract na juni 2016 wordt voorgezet, bekijken we opnieuw welke specifieke doelgroepen en thema’s aandacht verdienen. En ook kijken we dan opnieuw op welke afdelingen van de gemeente de focus wordt gelegd. Of mogelijk kiezen we er voor om onze pijlen meer op de politiek te richten? Er is genoeg te doen, dat staat vast!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s